Vanliga kostnader för kattägare?

Oavsett vilken typ av djur man har så måste man alltid lägga ner pengar på sitt husdjur. Det är matkostnader, veterinärkostnader och annat. Därför kan det vara bra att göra en lite planering över vad det är som egentligen kostar. Det är också bra att lägga undan en liten buffert för oförutsedda utgifter. Om olyckan är framme. Nedan följer lite andra saker att tänka på.  

Mat 

De flesta veterinärer rekommenderar burkmat till katter. Burkmat är dyrare än torrfoder men samtidigt är det en utgift som man kan spara in senare, på läkemedelskostnader. Burkmat innehåller nämligen mer vatten, fett och protein än den torra sorten, vilket är bra för hälsan i längden. Om det dessutom är så att man har en katt med tandproblem är burkmat lättare för katten att tugga.

vilande katt
Att lära känna sin katt och hens vanor är jätteviktigt på det sättet upptäcker man om något plötlist inte är som det brukar. Det kan vara ett tecken på att allti inte står rätt till.

Om du har en utekatt är det särskilt värt att investera i ID-märkning. Jag skulle ändå rekommendera alla att ID-märka sina katter även om man har en innekatt, det kan ju hända att den rymmer om man har lite otur.

Om du märker att din katt inte använder kattlådan som den ska bör du genast uppsöka en veterinär. Det finns massor med hälsoproblem som ligga bakom som kan vara väldigt jobbiga för katten. De omfattar problem med urinblåsan, förstoppning och diarré.

Om det är så att du veterinären har skrivit ut ett recept till dig ska du givetvis följa de anvisningarna. Välja aldrig ett billigare alternativ. I förlängningen sparar de pengar i form av att du slipper besöka vetrinäre två gånger.

Katter är inte exakt det billigaste husdjur på planeten, men med rätt prioriteringar kan man ändå försöka undvika de allra värsta kallduscharna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =