Tips på och inför ridskolan

Det första och viktigaste är att du behöver ha lite sadelvana. Att komma till en ridskola helt ny och grön för att sitta upp på en häst kommer att bli en smärtsam upplevelse för ljumskarna. Du behöver naturligtvis inte vara expert, och det finns inga krav på att du ska klara galopp, men en grundläggande vana av att sitta högt upp på en hästrygg är en stark fördel.

Alla hästar är olika – de har personligheter som gör att de passar bättre eller sämre med olika typer av människor. Om du meddelar kursledaren att du är lite rädd och osäker så kommer du att bli tilldelad en häst med ett lugnt sinne som inte kräver mycket av sin förare. På det sättet kan du hitta din trygghet på hästryggen i din takt utan att behöva fokusera på vad som händer om hästen far i galopp.

På ridskolan har man någonting som kallas för sköthäst. Det innebär att du får en häst som du ska ta hand om. Du får lära dig hur man sköter om en häst med allt från att rida till att kratsa hovarna och rykta. Du bygger ett band med hästen, och det är så du kommer att få den bästa upplevelsen under din tid på ridskolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + tre =