Tips om ridskola

Ny hemsida och ny säsong. Det första inlägget vi tänkte skriva om är om hur du väljer en bra ridskola. Vad ska man tänka på? Vad är rimligt att betala? Frågorna är ofta många när barnen (och vuxna) har ridskolan i tankarna. Vi ska försöka ge våra bästa tips på vad ni ska tänka på när det gäller valet.

Det första vi brukar göra är att rekommendera att kolla upp om ridskolan är medlemmar i Svenska Ridsportförbundet. Det är inget krav men det brukar vara en kvalitetsstämpel. När man är medlem i förbundet måste vissa regler och rutiner följas.

Om det är första gången man besöker en ridskola rekommenderar i stort sett alla skolorna att man tar med en vuxen. Man behöver viss support med att ta upp sig på hästen osv. Om ridläraren ska hjälpa alla barnen så tar det för lång tid. Ofta går ridskolan igenom detta när ni väl har bokat in er.

Att gå i ridskola innebär ofta att man går någonstans mellan 20-30ggr varje termin. Terminerna är uppdelade på vårterminen och höstterminen. Ofta ingår även teori.

Ett tips som vi kan ge er och ert barn är att testa på ridning innan ni skriver in ert för ett helt år. Även om ridning är kul så gillar inte alla barn att rida. Då kan det vara bra att man får testa på hur det är. Ofta har ridskolorna testa på varianter. Om ni inte hittar det på deras hemsida så fråga efter det.

Behöver man köpa all utrustning själv? Nejdå. Det står ridskolan för. Men det ni behöver utrusta ert barn med är skor/stövlar med klack. En vanlig sak är även att barn kommer i lite hårdare och tuffare byxor som jeans. Det är inget att rekommendera eftersom det kan skava på barnet som rider. Ha några lediga och sköna byxor om ni inte har några ridbyxor att tillgå.

För mer tips och vad ni bör tänka på kan ni läsa mer på den här hemsidan. Dom tillhandahåller även ridskolor till bra priser.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × tre =