Husdjur och städning

För något är sedan hjälpte jag till i en djuraffär. Det var en kort tid över en sommar, i Stockholm och en väldigt rolig tid. Alla djur och alla människor som gillar djur, vi hade mycket gemensamt. Sedan var det mycket att hålla rätt på.

Den som någon gång har haft något djur vet att de inte är särskilt duktiga på att plocka undan och städa efter sig. Snarare tvärtom. Som tur är har djur andra charmiga egenskaper.

I djuraffären tog vi hjälpa av professionell butiksstädning för att hjälpa till att hålla ordning efter djuren. Men hur gör man om man inte har tillgång till det. Jag har några tips som jag hoppas ska vara till lite hjälp.

 

En garanterad förutsättning för att hålla hemmet rent tillsammans med en hund eller katt är att de inte kissar eller bajsar inne eller någon annanstans än i kattlådan.

Om man har ett pälsdjur är deras hår ett återkommande problem. Att reglerbundet borsta och kamma dem är ett sätt att underlätta problemet. Ett annat är att reglerbundet dammsuga mattor och möbler. Så håller du efter håret.

En del hundar har också en tendens att drägla, skydda dig mot det genom att täcka över känsliga ytor med handdukar eller filar som är lättare att tvätta än en hel soffa.

Som du säkert vet så har djur även en tendens att dofta. Begreppet ”att lukta som en våt hund” känns säkert bekant. Ett sätt att komma undan det kan vara med doftljus. För några år sedan luktade många av dem väldigt syntetiskt men de senaste åren har sortimentet och dofterna blivit mycket bättre. Annars kan ju även doftbortagare fungera.

Låt inte hund eller kattmaten stå framme hur länge som helst. De kan locka till sig flugor, i värsta fall.

Nog för att jag gillar mina hundar men hittills har jag inte träffat en hund med bra bordsskick. Det slabbas och skvätts över en rätt stor area. På det sättet är katter är mycket bättre. För att lättare hantera hundarnas oskick har jag alltid en mopp i närheten som jag snabbt kan svabba av med. Ett annat bra alternativ är att använda ett plastunderlägg.

Det var några av mina tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + fyra =