Den gulliga pudeln Karl Filip

Jul, jul, strålande jul. Vi har det alla bra. Särskilt som de mesta av förberedelserna är avklarade inför jul. Maten köpt och klapparna är klappade och klara. I år köpte jag faktiskt de flesta av klapparna via nätet och hämtade dem sedan på posten. Så slipper man trängas bland precis ALLA andra i köpcentret. Att kunna sitta hemma och handla är nog den bästa behållningen jag har av hela den här internetgrejen. Förutom att skriva här då. Den sak jag var mest nöjd över att ha köpt var Lasse-Majas detektivbyrås dagbok. Lasse-Majas är mitt barnbarns favoritböcker, dessutom gillar hon att skriva och är precis i den åldern när hemlisar är kul!

Titta ett sådant fint paket jag gjorde under julen. Fint va?

Häromdagen fick jag frågan ”vilken högtid tycker din hund är den bästa?”. En mycket bra fråga som det faktiskt inte alls tog så lång tid att fundera ut svaret på. Självklart är det julen. På julen har alltid våra hundar fått presenter. Det kan ha varit praktiska saker men även leksaker och så det bästa av allt. Matpaketet. Det består av en tom toarulle som vi sedan stoppat några av julens godsaker i. Prinskorvar och köttbullar. Det ska dofta lite. Sedan viker man in kanterna och slår in paketet. Vid julklappsutdelning delas paketet ut till hunden varpå den dels kommer att ha något att göra. Samtidigt som själva öppnandet stimulerar hjärnan. Det smular ner golvet en del också men det är det värt.

Utöver presenten så erbjuder julen en mängd andra trevliga saker. Eftersom vi mest har haft Samojeder så har snön alltid varit ett välkommet inslag till exempel. Ändå tror jag att det mest handlar om maten, även för hundarna.

Smaklig sådan, god jul och gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − sex =