Boktips för föräldrar

I helgen hade jag mitt underbara barnbarn på besök, vilket var helt fantastiskt. Under dessa helger gäller det dock att hitta på saker att göra – varav en av aktiviteterna var bokläsning. Ni kan ju gissa om jag ville hitta en bra bok om djur, medan barnbarnet ville läsa något mer spännande. Som tur var lyckades vi hitta en bok som innehöll både och.

Boken som vi till slut fastnade för ingår i en serie som heter LasseMajas Detektivbyrå. Hittills har det släppts 26 böcker och den vi valde att läsa den här gånger hette ”Zoomysteriet”. För att kort sammanfatta denna underhållande bokserie så handlar den om två kompisar, Lasse och Maja, som startat en egen detektivbyrå och hjälper polismästaren att lösa olika brott.

I Zoomysteriet fick man med spänning följa Lasse, Maja och deras vän Miranda som försöker lösa ett mysterium i den lokala djuraffären. De måste nämligen köpa foder till Mirandas lilla apa, men när de kommer till butiken är den stängd på grund utav att djuren inte mår bra. Vad kan det vara för del på dem undrar vännerna och bestämmer sig för att inleda en nattspaning på djuraffären.

Jag må säga att detta var en riktig bladvändare som både jag och barnbarnet tyckte om. Ett stort plus var ju även att boken handlade om djur, vilket ligger mig varmt om hjärtat. Därför vill jag passa på att tipsa alla andra föräldrar och morföräldrar där ute om denna fantastiska bokserie. Har ni några andra tips på bra barnböcker som vi kan läsa nästa gång?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + nio =